Ondergewicht

Bij Ineke Stijvers dietist in Hilversum kun je terecht voor problemen met ondergewicht.

Ondergewicht houdt in dat je te weinig weegt voor je lengte. Er is sprake van ondergewicht bij een BMI van 18,5 of lager. Ondergewicht kan verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van een ziekte waardoor je in korte tijd veel afvalt. Ook een eetstoornis kan ondergewicht veroorzaken. Het is belangrijk om hiermee naar de huisarts te gaan!

Sommige mensen eten voor hun gevoel voldoende en gezond, maar komen toch niet (genoeg) aan. Dan kan ook je leefpatroon een rol spelen. Misschien beweeg je bijvoorbeeld veel, waardoor je veel energie verbruikt.

Een te laag gewicht brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee: je kunt tekorten oplopen aan voedingstoffen, je voelt je snel moe en lusteloos, je conditie gaat achteruit en je krijgt sneller te maken met botontkalking.

Net als afvallen is aankomen niet iets dat van de ene op de andere dag gaat. Je lichaam heeft de tijd nodig om aan het nieuwe voedingspatroon te wennen, net als jijzelf waarschijnlijk. Eén tot twee kilo aankomen in een maand is al een prima resultaat.

Wanneer het aankomen niet snel genoeg gaat en het bijna onmogelijk is om dit alleen met voeding te bereiken, kan extra energierijke drinkvoeding een oplossing bieden. Drinkvoeding bestaat in allerlei soorten en smaken. Ik kan je hierin begeleiden.