Over mij

Ik ben Ineke Stijvers en ik ben in 1983 afgestudeerd als diëtist. Ik heb 21 jaar met veel plezier gewerkt in het Universitair Medisch Centrum te Utrecht op allerlei verschillende afdelingen, waaronder eetstoornissen bij Kinder-en Jeugdpsychiatrie. Hierdoor heb ik een zeer brede ervaring opgebouwd, eveneens in advisering bij het glutenvrije dieet. In dezelfde tijdsperiode werkte ik ook in het Revalidatiecentrum De Hoogstraat te Utrecht en heb ik mij gespecialiseerd in voeding bij spierziekten, met name bij ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) en voeding na een beroerte of decubitus bij een dwarslaesie.

In 2005 ben ik gaan werken bij GGzCentraal, in de Rembrandthof in Hilversum,  bij het behandelprogramma Eetstoornissen, waar ik als diëtist een centrale rol vervul. In het UMCUtrecht werkte ik met kinderen met een eetstoornis, bij mijn huidige baan zijn dat volwassenen met een eetstoornis of eetprobleem. Hierdoor heb ik zeer veel specialistische kennis op dit gebied en al meer dan 35 jaar ervaring in het helpen van mensen met eet-en gewichtsproblemen!

Ook ben ik sinds 2013 officieel Mindful Eating Trainer, opgeleid door Jan Chozen Bays en Char Wilkins.

Vanaf 2011 werk ik, naast mijn baan bij GGzCentraal, ook in mijn eigen praktijk ‘Gericht op Gewicht’. Hier begeleid ik kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met allerlei vragen op het gebied van voeding, gewicht en gezondheid!

Daarnaast werk ik samen met de volgende collega’s:

Judith de Graaf, psychotherapeut      www.degraafpsychotherapie.nl

Ria de Jong, gezinstherapeut              www.dejongtherapie.nl

Liesbeth Smit, psychotherapeut         www.pychotherapieliesbethsmit.nl

Kersti Reineke, psychiater                   www.praktijkpsychiatriereineke.info

Anne Sanders, psychotherapeut         www.sanderspsychotherapie.nl

Lid van Ned. Vereniging van Dietisten nr. 817574

Kwaliteitsregister voor  Paramedici     nr. 79904113289